Lisävarusteet personoivat työsuhdeauton

Lisävarusteet personoivat työsuhdeauton

Päivitetty: 18.10.2019

Uutta autoa hankkivan kannattaa olla tarkkana, mitä mallin vakiovarusteisiin kuuluu. Laskimme, miten lisävarusteet vaikuttavat auton verotusarvoon.

Työsuhdeauton suosituimmat lisävarusteet ovat metalliväri ja lohkolämmitin sisäpistokkeella tai polttoainetoiminen lämmitin. Kolmanneksi suosituin lisävaruste on vetokoukku ja viiden parhaan joukkoon sijoittuvat myös navigaattori ja peruutustutka.

Uutta työsuhdeautoa hankkivan autoilijan on syytä olla tarkkana mitä automallin vakiovarusteisiin kuuluu.

– Automerkkien varustekilpailu on kiihtynyt viime vuosina. Toisissa automerkeissä vakiovarusteet voivat olla varsin kattavat, kun taas toisen merkin kohdalla samankaltaiseen varusteluun yltääkseen joutuu tilaamaan runsaasti lisävarusteita, toteaa LeasePlan Finland Oy:n teknisten asiantuntijapalveluiden päällikkö Heikki Helevä.

Tuhannella eurolla – tai joissain tapauksessa muutamalla satasella – voi saada autoonsa käytettävyyttä ja turvallisuutta edistäviä varusteita.

– Varustepakettien hinta vaihtelee voimakkaasti merkkien välillä. Periaatteessa sääntönä voi pitää sitä, että mitä korkeampi auton perushinta on, sitä kalliimmat ovat myös sen lisävarusteet.

Kuljettajaa avustavat järjestelmät yleistyvät vakiovarusteissa hurjaa vauhtia.

– Esimerkiksi kaistavahti, pysäköintiavustin, kuolleen kulman varoitin, automaattinen hätäjarrutus kaupunkinopeuksissa ja adaptiivinen vakionopeudensäädin olivat muutama vuosi sitten vain kalliiden autojen lisävarusteita. Nyt niitä alkaa olla niin sanotuissa perusperheautoissa, Helevä toteaa.

Miten lisävarusteet vaikuttavat verotusarvoon?

Lisävarusteet vaikuttavat auton hankintahintaan, joka osaltaan vaikuttaa työsuhdeautoilijan kannalta hyvin lukuun: verotusarvoon. Laskimme, kuinka lisävarusteet vaikuttavat vapaaseen autoetuun, käyttöetuun ja leasingvuokraan.

Laskelmassa käytettiin Ford Focus Wagonia, jolle laskettiin 48 kuukauden sopimusajalla arvio käyttämällä vuosittaisena ajomääränä 20 000 kilometriä. Toisessa autossa lisävarusteena ovat vain talvirenkaat, toisessa puolestaan lisävarustevalikoima on kattavampi. Hinnat ovat alvittomia arvioita.

Laskelmaesimerkki: Kuinka lisävarusteet vaikuttavat verotusarvoon?

Ford Focus Wagon 1.0 Ecoboost 125 Hv Trend A8Ford Focus Wagon 1.0 Ecoboost 125 Hv Trend A8
Lisävarusteet:
Talvirenkaat
Lisävarusteet:
Talvirenkaat
Comfort-pack
Technology Pack 1
Winter pack
Panoraama-lasikatto
Verotusarvo vapaa autoetu: 580 e
Verotusarvo vapaa autoetu: 610 e
Verotusarvo käyttöetu: 415 e
Verotusarvo käyttöetu: 445 e
Leasingvuokra / kk: 419,85 e alv 0% Leasingvuokra / kk: 476,36 e alv 0%

Sopimus: 48 kuukautta ja 20 000 ajokilometriä. Pitää sisällään arvonaleneman, tiepalvelun, huolto- ja korjauskulut, kesärenkaat ja verot. Hinnat ovat alvittomia arvioita.

Lisävarusteiden hinnat jyvitetään leasingvuokraan sopimusajalle. Sen takia varustellumman auton leasingvuokra ei nouse merkittävästi. 


Asiakaspalvelumme auttaa sinua leasingiin ja työsuhdeautoiluun liittyvissä kysymyksissä:

0207 420 900
asiakaspalvelu@leaseplan.com


 

Millainen työsuhdeauto sinun kannattaa valita?

Miten yrityksen autopolitiikka ohjaa työsuhdeauton valintaa? Millainen auto ja millaisin varustein sinun kannattaisi valita? Pikaoppaamme työsuhdeauton valintaan auttaa pohtimaan oikeita kysymyksiä ennen tärkeää valintaasi. Tilaa opas ja hyödynnä vinkit.