Auton hankinta - Tutut merkit tilatuimpien työsuhdeautojen joukossa, uudet mallit voivat muuttaa suhdetta

Tutut merkit tilatuimpien työsuhdeautojen joukossa, uudet mallit voivat muuttaa suhdetta

Päivitetty: 16.08.2019

Tutut merkit jatkoivat LeasePlan Finland Oy:n vuoden 2018 tilatuimpien työsuhdeautojen kärjessä. Ykkössijalla on edelleen Skoda Octavia. Uusista malleista on kuitenkin nousemassa haastajia kestosuosikeille.

LeasePlan Finland Oy:n viime vuoden tilatuimpien työsuhdeautojen joukossa ei koettu suuria yllätyksiä. Suosituin oli edelleen Skoda Octavia, kakkospaikkaa piti jälleen Volkswagen Passat. Kolmanneksi sen sijaan nousi Skoda Superb ja heti imussa neljännelle sijalle Skoda Kodiaq. Myös Volvon eri mallit kiipesivät ylöspäin kärkikymmenikössä.

– Skodan mallit istuvat hinta-varustelutasoltaan henkilökohtaisiin autoetuihin ja yritysten autopolitiikkoihin ja uusia malleja on lanseerattu tasaisesti. Volvolla taas on tarjota tuore, uusi mallisto, jossa autot on varustettu nykyaikaisella digitekniikalla ja muotoilu puhuttaa. Volvolla hybridi-mallien saatavuus on ollut jo pitkään hyvä. Itse asiassa jo yli puolet Volvo XC60-autoistamme tilataan hybridinä, sanoo LeasePlan Finland Oy:n Category Manager Teemu Tallqvist.

Tallqvistin mukaan myös yritysten päästöpolitiikat vaikuttavat, sillä kestävämpi autoilu aletaan kokea arvona ja brändiviestinä, jota ollaan valmiita tukemaan. Autopolitiikan päivittämisen aika onkin nyt.

– Vanhaa päästömittaustapaa tiukempi WLTP kohotti autojen CO2-arvot huomattavasti korkeammalle tasolle, nostaen samalla myös hintoja. Tilanne on kuitenkin tasaantunut ja autojen hinnat palanneet edellisvuotta vastaavalle tasolle. Nyt onkin aika muuttaa myös yritysten autopolitiikat vastaamaan WLTP:tä, koska sen CO2-arvoja nostava vaikutus on tiedossa.

Hybridimallien kysyntä näkyy jo tilastoissa sekä asiakaspalveluun tulevina kyselyinä. Moni kaipaakin valintaan apua, sillä huomioitava seikkoja on useita.

– Hybridimallin valinnassa on tärkeä miettiä, miten ne osuvat omaan ajotarpeeseen ja latausmahdollisuuksiin. Tällä voi olla jopa vaikutusta siihen, kuinka vähäpäästöinen auto lopulta on. Uudet dieselmallit puolustavat parjauksesta huolimatta paikkaansa tiukkenevissa päästörajoissakin. Kannattaakin turvautua asiantuntijan apuun itselle sopivan ja päästötavoitteita edesauttavan auton valinnassa, Tallqvist sanoo.

Tilastosuosikkeja tullevat tänä vuonna haastamaan esimerkiksi Toyotan uudet hybridimallit sekä keväällä myyntiin tuleva BMW:n odotettu, uusi 3-sarjalainen.

Tilatuimmat työsuhdeautot 2016 – 2018
TOP10 2018 (* TOP10 2017 TOP10 2016
1. Skoda Octavia 1. Skoda Octavia 1. Skoda Octavia
2. Volkswagen Passat 2. Volkswagen Passat 2. Volkswagen Passat
3. Skoda Superb 3. Audi A4 3. Skoda Superb
4. Skoda Kodiaq 4. Skoda Superb 4. Audi A4
5. Volvo S/V60 5. Volkswagen Golf 5. Volkswagen Golf
6. Volvo S/V90 6. Volvo S/V60 6. Volvo S/V60
7. Volkswagen Golf 7. Skoda Kodiaq 7. Volvo S/V90
8. Audi A4/p> 8. Volvo S/V90 8. BMW 5-Sarja
9. Volvo XC60 9. Volvo XC60 9. BMW 3-Sarja
10. BMW 5-Sarja 10. BMW 3-sarja 10. Audi A3
*) työsuhdeautot, jotka on rekisteröity 2018

Asiakaspalvelumme auttaa sinua leasingiin ja työsuhdeautoiluun liittyvissä kysymyksissä:

0207 420 900
asiakaspalvelu@leaseplan.com


 

Millainen työsuhdeauto sinun kannattaa valita?

Miten yrityksen autopolitiikka ohjaa työsuhdeauton valintaa? Millainen auto ja millaisin varustein sinun kannattaisi valita? Pikaoppaamme työsuhdeauton valintaan auttaa pohtimaan oikeita kysymyksiä ennen tärkeää valintaasi. Tilaa opas ja hyödynnä vinkit.