Arvioi automatkan polttoainekulut ja päästöt ilmaisella sovelluksella

Päivitetty: 13.09.2019

Euroopan komission julkistaman verkossa vapaasti käytettävissä olevan “Green Driving Tool” -työkalun avulla voi arvioida yksittäisen automatkan tunnuslukuja.

Euroopan komission tutkimuskeskus JRC on luonut verkkotyökalun, joka arvioi yksittäisen automatkan polttoainekulutuksen, kustannuksen ja hiilidioksidipäästöt. Laskuri käyttää apunaan yksityiskohtaista karttatietoa, ajoneuvosimulaatiota sekä erilaisia muuttujia, kuten autoluokkaa, moottoritehoa, polttoainetyyppiä ja ajotapaa.

Työkalu ”Green Driving Tool” tukee komission ehdotuksia vähähiilisen talouden kehittämiseksi. Tavoitteena on lisätä kuljettajien tietoisuutta automatkojen vaikutuksista, päästöistä ja kustannuksista. Komission vähäpäästöistä liikkuvuutta koskevassa strategiassa asetetaan tavoitteeksi asteittainen siirtyminen vähäpäästöisiin  ja lopulta päästöttömiin ajoneuvoihin.

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi osoitteessa https://green-driving.jrc.ec.europa.eu/


Asiakaspalvelumme auttaa sinua leasingiin ja työsuhdeautoiluun liittyvissä kysymyksissä:

0207 420 900
asiakaspalvelu@leaseplan.com


 

Millainen työsuhdeauto sinun kannattaa valita?

Miten yrityksen autopolitiikka ohjaa työsuhdeauton valintaa? Millainen auto ja millaisin varustein sinun kannattaisi valita? Pikaoppaamme työsuhdeauton valintaan auttaa pohtimaan oikeita kysymyksiä ennen tärkeää valintaasi. Tilaa opas ja hyödynnä vinkit.