Auton käyttö ja huolto - Leasingautoilu: Kohtuullista kulumista vai ei?

Leasingautoilu: Kohtuullista kulumista vai ei?

Päivitetty: 16.08.2019

Ajoneuvo joutuu tien päällä koville, mutta tämä ei saisi näkyä liikaa leasingautoa palautettaessa. Mitä on auton normaali kuluminen ja mikä taas edellyttää korjausta?

Autoilijoita on monenlaisia ja niin on myös mielipiteitä siitä, millainen on siisti, palautuskuntoinen auto. Lähtökohtaisesti liisattu auto tulisi palauttaa sopimuskauden päättyessä siinä kunnossa, kuin se on aikoinaan otettu käyttöön. Toisaalta taas ei voida olettaa, etteikö auto käytössä kuluisi.

Mikä siis on ajoneuvon hyväksyttävää kulumista ja mikä taas on vaurio, joka tulee korjata ennen auton palauttamista? LeasePlanilla kulumisen tarkastavat alan johtaviin toimijoihin lukeutuvat SGS Inspection Services sekä DEKRA Automotives. Lisäksi tarkastusprosessi on sertifioitu TÜV Nordin toimesta.

Kohtuullista kulumista ovat auton korin pienet kiveniskemät ja nirhaumat, kuten myös kojelaudan säätimien, istuinten ja sisätilan verhoilun normaali kuluminen. Pääsääntöisesti kiillotuksella kunnostettavissa olevat kulumat läpäisevät seulan.

Painaumat, kiveniskemät ja renkaat

Kuljetusajoneuvojen tavaratilan kolhiintuminen on niin ikään vääjäämätöntä. Auton pelti ei kuitenkaan saa muistuttaa kuun pintaa: jälkiä ei saa olla yli neljännestä pinta-alasta.

Tuulilasissa pienet kiveniskemät ovat sallittuja muualla paitsi noin 30 sentin levyisellä kaistaleella juuri ohjauspyörän kohdalla. Renkaiden kulutuspinnan tulee olla lain sallimissa rajoissa eli yli 2 millimetriä ja vanteiden sekä pölykapseleiden ehjiä.

Huollot ja korjaukset tulee olla tehtynä ja katsastus voimassa.

Autossa tulee olla myös ne lisävarusteet ja tarvikkeet – esimerkiksi toiset renkaat-, jotka tulivat mukana sen käyttöönoton yhteydessä. Auton sisätilat siivotaan ja tyhjennetään omista tavaroista. Lopuksi on hyvä tarkastaa koko ajoneuvo päivänvalossa mahdollista vaurioista.

Autoa ei sen sijaan tarvitse käydä tankkaamassa täyteen ennen palautusta: riittää, jos polttoainetta on sen verran, että polttoaineen varoitusvalo ei pala.


Asiakaspalvelumme auttaa sinua leasingiin ja työsuhdeautoiluun liittyvissä kysymyksissä:

0207 420 900
asiakaspalvelu@leaseplan.com


 

Millainen työsuhdeauto sinun kannattaa valita?

Miten yrityksen autopolitiikka ohjaa työsuhdeauton valintaa? Millainen auto ja millaisin varustein sinun kannattaisi valita? Pikaoppaamme työsuhdeauton valintaan auttaa pohtimaan oikeita kysymyksiä ennen tärkeää valintaasi. Tilaa opas ja hyödynnä vinkit.