Työsuhdeautoilija, näin muutat kokonaiskilometrimäärää kesken sopimuskauden

Päivitetty: 16.08.2019

Miten tulee toimia, jos työsuhdeautoilijan arvioitu kilometrimäärä ylittyy tai alittuu henkilökohtaisten tai työhön liittyvien muutosten takia?

Työsuhdeautoilija hyötyy monella tasolla vuosittaisen kokonaiskilometrimäärän aktiivisesta seuraamisesta. Leasingsopimuksen arvo lasketaan kilometreihin perustuen.

– Lisäksi kaikki arviot esimerkiksi auton tulevista huolloista, renkaiden uusimisesta ja arvonalenemasta riippuvat ajetuista kilometreistä. Leasingsopimukset tehdään tyypillisesti 3-4 vuodeksi ja tuolloin ajokilometrit pyritään arvioimaan mahdollisimman hyvin. Niiden muokkaaminen on kuitenkin helppoa ja työsuhdeautoilijaa hyödyttäväätoteaa LeasePlan Finland Oy:n asiakkuusjohtaja Christoffer Nyman.

Leasingyhtiö seuraa aktiivisesti työsuhdeautojensa kilometrimääriä esimerkiksi huoltojen, auton pesujen, tankkausten ja renkaanvaihtojen yhteydessä. Jos autoilijalla on käytössään LeasePlanin polttoainekortti ja ajokilometrit ilmoitetaan tankkausten yhteydessä, tiedot saadaan polttoaineyhtiöstä.

– Seuranta mahdollistaa sen, että pystymme tarjoamaan mahdollisimman vaivatonta työsuhdeautoilua: seurannan avulla pystymme proaktiivisesti ehdottamaan muutoksia leasingsopimukseen ja ennakoimaan esimerkiksi määräaikaishuoltoja. Tätä kautta huolehdimme autoilijoistamme.

Työsuhdeautoilijan ajokilometreihin voi kuitenkin tulla joko työstä tai henkilökohtaisesta elämästä liittyviä muutoksia. Tyypillinen esimerkki on muutto toiselle paikkakunnalle, jolloin päivittäinen ajomäärä muuttuu merkittävästi.

– Jos toteutuma tulee selkeästi poikkeamaan ennakoidusta, olisi ilmoitus tehtävä meille jo mielellään ennen tilanteiden muuttumista. Kodin muutto on yksi tällainen tilanne, Nyman toteaa.

Näin ilmoitat arvioitujen ajokilometrien muutoksesta

Autoilijalle helpoin tapa ajokilometrien muutoksen ilmoittamiseen on LeasePlanin verkkosivuilla täytettävä sähköinen kilometrikysely. Lomakkeen voi täyttää sekä suomeksi että englanniksi. Lomakkeeseen täytetään neljä tietoa: auton rekisterinumero, kilometrit, päivämäärä ja ilmoittajan sähköpostiosoite. Kilometrikyselyn täyttämiseen kuluu noin minuutti. Ajomäärätieto jää LeasePlanin ja asiakasyrityksen väliseksi tiedoksi.

– Kun tämän lomakkeen täyttää, autoilija on suorittanut oman työnsä ja vastuu siirtyy meille.

Toinen vaihtoehto on ottaa yhteyttä LeasePlanin asiakaspalveluun joko sähköpostitse tai puhelimitse.

– Jokaisen autoilijan ajokilometrit vaihtelevat kuukausittain. Toinen ajaa talvisin enemmän, toinen puolestaan kesällä. Kokonaisuuteen vaikuttaa sekä työ, perhe että vapaa-ajan harrastukset. Siitä ei kannata huolestua, jos jonakin yksittäisenä kuukautena ajomäärä on arvioitua korkeampiNyman muistuttaa.

Kuva Taneli LahtinenUnsplash


Asiakaspalvelumme auttaa sinua leasingiin ja työsuhdeautoiluun liittyvissä kysymyksissä:

0207 420 900
asiakaspalvelu@leaseplan.com


 

Millainen työsuhdeauto sinun kannattaa valita?

Miten yrityksen autopolitiikka ohjaa työsuhdeauton valintaa? Millainen auto ja millaisin varustein sinun kannattaisi valita? Pikaoppaamme työsuhdeauton valintaan auttaa pohtimaan oikeita kysymyksiä ennen tärkeää valintaasi. Tilaa opas ja hyödynnä vinkit.