Huonekaluyrittäjän valinta oli selvä: ”Leasingin avulla ei tarvitse rasittaa yrityksen omaa tasetta”

Huonekaluyrittäjän valinta oli selvä: ”Leasingin avulla ei tarvitse rasittaa yrityksen omaa tasetta”

Päivitetty: 16.08.2019

Yrittäjä Juha Merikalliolle huoltoleasing tarkoittaa joustavampaa tasetta sekä huolettomuutta työkaluna toimivan auton pitämiseen. Merikallion Koivu Sisustus -liike sijaitsee Kauppakeskus REDIssä. Yrittäjän pöytä on täynnä puhdetta ja pohdintaa, mutta niihin ei kuulu auton korjauksista, veroista tai talousvaikutuksista murehtiminen.

Kotimaisuus, ekologisuus ja laatu ovat Koivu Sisustus-liikkeen kantavat arvot. Juha Merikallio toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja perusti kotimaisiin huonekaluihin panostavan liikkeen Helsingin Kalasatamassa sijaitsevaan Kauppakeskus REDIin.

– Halusin tukea kotimaista käsi- ja puutyötä, kotimaisia vaihtoehtoja kun voi olla vaikea löytää isoista huonekaluketjuista, vaikka tarjolla olisi isojakin toimijoita. Meillä on esillä esimerkiksi kotimaisen valmistajan kaappisänky, joka tekee taas tuloaan. Erikoisuutena myymme myös taitelijoiden keramiikkatöitä. Tämä on tavallista maailmalla, mutta ei Suomessa, Merikallio sanoo.

Takana on pitkä ura liikkuvassa työssä ja nyt oli aika pysähtyä.  Autoa Merikallio on tarvinnut työssään aina ja siirtymä työsuhdeautosta huoltoleasingiin tuntui luontevalta.

– Auton valinta oli aika helppo, kun tiesi tarpeen, johon se tulee. Autoksi valikoitui uusi Ford Transit Custom, joka palvelee viedessämme huonekaluja asiakkaille, joskus myös noutohommissa.

Kaikki autokulut yhdellä laskulla

Huoltoleasing vakuutti Merikallion käytännöllisyydellään.

– Näen, että leasing on yrittäjälle kaikkein läpinäkyvin vaihtoehto. Kulut on helppo budjetoida, tiedän ihan tarkkaan mitä kustannuksia tulee. Auton pitämisestä ei myöskään ole mitään huolta, kun huollot ja korjauksetkin sisältyvät leasinginvuokraan ja kulut ovat vähennyskelpoisia yritystoiminnassa. Ei tarvitse rasittaa omaa tasettaan hankkimalla auto omistukseensa.

Vaakakupissa painoikin juuri leasingin huolettomuus, joka on etenkin pienelle yrittäjälle iso huojennus.

– Kun vertaa leasingia omistamisen kuluihin, niin en pidä sitä ainakaan yhtään kalliimpana, mutta omistamisessa on huomattavasti enemmän vaivaa. Omistamisessa on myös se ongelma, ettei aina tiedä miten autoilun verotus muuttuu ja mitä auton arvolle käy. Leasingyhtiö huolehtii näistä asioista.

LeasePlaniin Merikallio päätyi, koska palvelu oli nopeaa ja kaikki onnistui meilin välityksellä ilman paikasta toiseen juoksemista. Yhdeksi valintaperusteeksi hän listaa myös vakuutuksen kytkemisen sopimukseen: hinta oli kilpailukykyinen ja vakuutusmaksu samalla leasinglaskulla, mikä on kirjanpidollisesti kätevämpää.

Hyvä ja sujuva palvelu antaa luottoa myös tulevaan.

– LeasePlanin palvelutasossa näkyy, että he ovat tottuneet palvelemaan isoja ja tarpeiltaan varmasti aika vaativia asiakkaita. Nyt sama palvelu on myös pienempien yritysten saatavilla. Tuntuu oikein hyvältä näin pienimmästäkin asiakkaasta, Merikallio kiittelee.

Pakettiautojen verotus muuttuu syyskuuhun 2019 mennessä

Ajoneuvojen hiilidioksidipäästöjen uusi mittaustapa WLTP laajenee koskemaan myös pakettiautoja 2019 syyskuuhun mennessä. Tämä tarkoittaa ajoneuvokohtaisten CO2-lukemien nousua, mikä puolestaan nostaa autoveroa. Uusi pakettiauto kannattaakin tilata hyvissä ajoin ennen kuin muutokset astuvat voimaan.

Lue lisää: Uutta päästömittaustapaa aletaan soveltaa myös pakettiautoihin


Kiinnostuitko lukemaan lisää pakettiauton liisaamisesta? Lue seuraavaksi nämä yritystarinat: 

Pakettiauto on työtila, jonka varustelu kannattaa – Aren leasing-pakettiautoissa jokaisella varaosalla on oma paikkansa

Nissan e-NV200 palvelee Cooria hyvin: ”Sähköt päälle ja eteenpäin”

Leasing-pakettiautojen helppous miellyttää pk-yrittäjiä – ”Meille jää vain ajamisen vaiva”


Tarvitsetko lisätietoa hyötyajoneuvojen leasingista?

Leasingiin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä palveluasiantuntija Aleksi Leppäseen:

+358 207 420 910
myyntipalvelu@leaseplan.fi


 

Saatko hyötyajoneuvoistasi kaiken hyödyn irti?

Hyötyajoneuvot ovat yritykselle ensiarvoisen tärkeitä arjen työkaluja – siksi niihin liittyvät asiat kannattaa järjestää viisaasti. Oppaamme tarjoaa sinulle tietoa hyötyajoneuvojen hankinnasta, rahoituksesta, varustelusta, käytönajan optimoinnista sekä jälleenmyynnistä. Tilaa opas ja lue lisää.