Leasing ja sitkeät uskomukset

Leasing ja sitkeät uskomukset

Päivitetty: 16.08.2019

Vanhat, sitkeät ja väärät uskomukset saavat leasingin näyttämään arveluttavalta. Kurkista kanssamme verhojen taakse ja ymmärrä todellisuus leasingin takana.

Autoleasingiin liittyy joukko sitkeitä uskomuksia, joissa jokainen kokee olevansa asiantuntija. Pakkaa sekoittavat markkinoilla olevat tuotteet, joita myydään leasingina, kun ne todellisuudessa ovat osamaksusopimuksia.

Sitkeässä ovat sellaiset uskomukset, että leasing sopii vain tietyille yrityksille, vain työsuhdeautokäyttöön tai vain tuotantoautoille. Leasing on aina kalliimpaa kuin ostaminen ja omistaminen tai se sisältää ainakin merkittäviä piilokustannuksia.

Keskeisin yritysautoiluun liittyvä harhakäsitys on ajatus siitä, että yrityksillä on kaikki yritysautoiluun liittyvä tarpeellinen tieto itsellään. LeasePlanin teettämä tutkimus osoittaa, että vain 18 prosenttia yritysten autoasioista päättävistä henkilöistä tuntee autojen aiheuttamat kokonaiskustannukset. Silti useimpien tärkein autoiluun liittyvä tavoite on kustannusten alentaminen.

Tunnetko autoilun todelliset kustannukset?

vastuullinen autoilu - Leasing j a sitkeät uskomukset

Väärien lukujen tuijottaminen on perusongelma.

– Usein luullaan, että säästetään 5 000 euroa, kun ostetaan 25 000 euron auto 30 000 euron auton sijaan. Todellinen kustannus muodostuu kuitenkin kaikista autoon liittyvistä kuluista hankinnan ja realisoinnin välisenä aikana, LeasePlan Finlandin toimitusjohtaja Petteri Pihlas huomauttaa.

– Kun todellista tietoa ei ole, joudutaan tekemään olettamuksia.

Suurin osa leasingiin liittyvistä virhekäsityksistä ja myyteistä kohdistuu kustannuksiin: miten ne syntyvät ja jakautuvat.

Autoilun kustannusten alentaminen on pitkäjänteistä työtä, jonka tärkeimpiä arvoja ovat suunnitelmallisuus ja tarkoituksenmukaisuus. Leasing rahoitusmuotona ei ratkaise paljoakaan. Kyse on käytännöistä, joiden luomisessa vuosikymmenten kokemukseen nojaava asiantuntija-apu voi olla tarpeen.

On yksi asia tietää summat ja toinen ymmärtää, mikä on paljon. Ratkaisevinta on osata verrata omia kustannuksiaan muiden yritysten vastaaviin.

Voisiko yrityksesi säästää autoilun nykyisistä kustannuksista?

Todennäköisesti. Oppaamme autoasioiden johtamiseen osoittaa ne toimintatavat ja uskomukset, joilla moni yritys maksaa autoilustaan liikaa. Lataa opas ja lue lisää.