Nissan e-NV200 palvelee Cooria hyvin: ”Sähköt päälle ja eteenpäin”

Nissan e-NV200 palvelee Cooria hyvin: ”Sähköt päälle ja eteenpäin”

Päivitetty: 16.08.2019

Coorilla ajatus sähköpakettiauton hankkimisesta lähti halusta toimia vihreänä edelläkävijänä ja hankkia arvokasta käyttökokemusta sähköautoista tuotantoautona. Kokemukset Nissanin e-NV200-pakettiautosta ovat olleet hyviä ja opettavaisia.

Coor on Pohjoismaiden johtavia kiinteistö- ja käyttäjäpalveluiden tuottajia, jonka kymmenissä eri palveluissa siivouksesta kiinteistöhuoltoon on toimiva auto yksi tuloksellisen työn edellytyksistä. Palvelut räätälöidään vastaamaan asiakkaina olevien yritysten ja julkisen sektorin toimijoiden tarpeita. Tavoitteena on älykkäästi, kustannustehokkaasti ja laadukkaasti toimivat tilat, jotka palvelevat ihmisiä.

Tulevaisuuden tekeminen oli myös yksi sähköpakettiautojen hankintaan johtaneista motivaattoreista Coorilla. Ruotsissa sijaitsevasta pääkonttorista on asetettu yrityksen autopolitiikalle tiukat päästötavoitteet ja siellä jo asiakkaat saattavat vaatia sähköauton käyttöä omaa toimintaansa varten. Sähköautokulttuurin vähitellen tapahtuvaa rantautumista ei Suomen päässäkään haluttu jäädä odottelemaan tumput suorina.

– Sähköpakettiautojen hankinta on meille brändi- ja kehitystyötä, ennen kaikkea arvovalinta. Emme halunneet odottaa, että muut tekevät, vaan ryhtyä aallonharjalla itse keräämään arvokasta käyttökokemusta tulevaisuutta varten, sanoo Coorin Business Unit Controller Tomas Nyqvist.

Kaiken kaikkiaan Coorilla on nyt kolme Nissanin e-NV200 -sähköpakettiautoa. Niistä kaksi on kiinteistöhuollon tehtävissä ja yksi kauppakeskuksessa kuljetusautona. Nyqvist muistuttaakin, että sähköauto vaatii jonkun verran enemmän etukäteissuunnittelua, jotta auto hankitaan käyttötarkoitustaan palvelevaan kohteeseen.

– Opimme nopeasti, että se ei vielä sovi kiinteistöhuollon päivystysautoksi pitkien välimatkojen Pohjois-Suomeen. Toki kehitys on nopeaa, joten tulevaisuudessa tämäkin varmasti onnistuu.

Autoa ei ladata joka päivä

Myös pääkaupunkiseudulla Coorille kiinteistöhoitotehtäviä tekevä Rauno Lappalainen on ollut Nissanin e-NV200 -sähköpakettiautoon tyytyväinen.

– Ihan samanlainen pakettiauto se on kuin muutkin ja helppo ajettava. Sillä pääsee nopeasti liikenteeseen eikä tarvitse lämmittää moottoria, sen kun laittaa sähköt päälle ja ajaa eteenpäin. Cruisingin avulla ei tarvitse käyttää jalkoja ollenkaan ja tutka tekee peruuttamisesta näppärää. Latauspisteet eivät ole muodostuneet ongelmaksi autojen nykyisissä käyttökohteissa, eivätkä ne vaikuta työpäivän suunnitteluun. 

– Autoa ei tarvitse meillä Helsingin sisäisessä ajossa ladata edes joka päivä. Kun kilometrit menevät alle 50, niin sitten laitetaan lataukseen. Lataaminen ei ole vaikuttanut työpäivään ollenkaan, talvellakaan, toimintasäde riittää meille hyvin, Lappalainen sanoo.

Leasing on turvallinen vaihtoehto kokeilla sähköautoja, sillä riski jäännösarvosta jää leasingyhtiölle. Tomas Nyqvist suositteleekin rohkeasti kokeilemaan, mikäli sopiva käyttökohde yrityksen autokannassa löytyy. Sen pohtimisessa voi myös leasingyhtiö auttaa. Kuljettajapuolelta on tullut kehuja ja mahdollisuutta tehdä jotain yhteisen hyvän eteen arvostettaneen sielläkin.

– Sähkö-Nissania ajaessa on puhtaampi omatunto, eipä tule tehtyä niin paljon ilmansaasteita, Lappalainen vahvistaa.

Miten yrityksesi voisi hyötyä pakettiauton varustelusta? Lue lisää tästä.

Kuinka koeajossa pärjäsi Nissan Leaf Tekna 40kWh -sähköauto? Lue arvostelu tästä.


Haluatko keskustella lisää yrityksesi autoasioista?

Leasingiin, autopolitiikkaan ja muihin yrityksen autoasioihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä myyntipällikkö Marko Juvoseen:

+358 207 420 800


 

Halvempi vuokra, halvempi autoilu?

Rahoitusratkaisua valitessa on hyvä ymmärtää autoilun kokonaiskustannukset, jotta tiedät mistä lopulta maksat. Oppaamme selventää, mistä kaikkialta yritysautoilun kustannuksia syntyy ja miten pankin ja LeasePlanin rahoitusleasingit eroavat toisistaan. Tilaa opas ja lue lisää.