Viisas autopolitiikka - Tiedätkö, mitä autoilu yrityksessäsi todella maksaa?

Tiedätkö, mitä autoilu yrityksessäsi todella maksaa?

Päivitetty: 16.08.2019

Selvitimme, että vain 18 prosenttia yrityspäättäjistä tietää yritysautoilun todelliset kulut.

Yrityksen autoilun hintaa arvioidessasi tulet ajatelleeksi auton hankintahintaa tai rahoituksen maksuerää ja polttoainekustannuksia, mutta otitko huomioon auton arvon aleneman?

Auton arvon alenema on yritysautoilun suurin yksittäinen kustannus. Omistusauton kohdalla se on myös hyvin vaikeasti ennustettavissa ja realisoituu vasta myyntihetkellä.

Huoltoleasing-auton arvon alenema sisältyy kuukausittaiseen leasing-vuokraan. LeasePlan kantaa jäännösarvoon liittyvän riskin eikä sinun tarvitse huolehtia auton myymisestä.

Tunnetko yllättävien teknisten vikojen ja huoltojen aiheuttamat kustannukset?

Omistusauton korjaamisesta tai huoltamisesta tulee lasku huoltamolta. Tämän lisäksi kustannuksia koituu sijaisauton käytöstä ja mahdollisesti myös auton hinauksesta. Huoltoleasingin kuukausihinta puolestaan pitää sisällään huollot, korjaukset, sijaisauton käytön sekä 24/7 tiepalvelun.

Oletko laskenut renkaiden vaihdon ja hankinnan hinnan?

Suomalainen tarvitsee autoonsa kahdet renkaat, mikä tarkoittaa renkaanvaihtoa kahdesti vuodessa. Huoltoleasing-sopimuksen hintaan kuuluvat kaikki renkaat ja niiden vaihto, ja lisähinnasta saat palveluun mukaan myös niiden säilytyksen.

Mitkä ovat autosi hallintokulut?

Autoilun kymmenet ja kymmenet vuosittaiset tositteet ovat hallinnollinen taakka – etenkin pienille ja keskisuurille yrityksille. Aiemmin mainittujen laskujen lisäksi yrityksen autoilun tositepinkkaan kuuluvat myös vakuutukset, polttoaineet ja auton pesut. Liikenne- ja kaskovakuutukset sisältyvät huoltoleasingin hintaan ja halutessasi voit sopia kanssamme myös polttoainekortista ja auton pesuista. Kun valitset huoltoleasingin, autoilun kulut kootaan yhdelle laskulle.

Paljonko autoasioidesi hoitoon kuluu aikaa?

Ajallesi on taatusti tuottavampaa käyttöä kuin autoiluun liittyvän kuitti-, sopimus- tai kilpailutusrumban hoitaminen. Meille voit ulkoistaa kaiken autoiluun liittyvän huolen ja vaivan luotettavasti: hallinnoimme yli 600 suomalaisyrityksen yli 23 600 ajoneuvoa.


Tarvitsetko lisätietoa vakuutuksista?

Palveluasiantuntijamme Tommi Heinonen auttaa sinua hankalammissakin kysymyksissä:

+358 44 5454 747
tommi.heinonen@leaseplan.com


 

Mikä käyttövoima on sinulle paras ratkaisu?

Onko auton valinta sinulle ajankohtainen asia?

Merkin, mallin ja värin lisäksi on nyt osattava valita myös sopiva käyttövoima lukuisilta tuntuvien vaihtoehtojen joukosta. Tämä opas auttaa sinua löytämään oikean käyttövoiman juuri omiin tarpeisiisi. Bensa, diesel vai kenties kaasu? Perinteinen hybridi, ladattava hybridi – vai täyssähkö? Tilaa ilmainen opas sähköpostiisi ja tee viisaampi päätös!