Tietopaketti:

Auton valinta

Päivitetty: 08.01.2020

Maltti on valttia auton valinnassa

Auton on oltava ajajalleen sopiva. Olipa työsi jatkuvaa matkaamista ympäri Suomen tai päivittäistä kaupunkiajoa, pitää auton vastata tarpeitasi sekä töissä että vapaa-ajalla. Jos työajossa pelkääjän paikalla on vain salkku, mutta vapaa-ajalla mukana on perhe ja harrastusvälineet, auto joustaa niihinkin tarpeisiin. Tuotantoauton tärkein tehtävä taas on palvella työntekoa, toimien joskus jopa työtilana. Tällöin sen oikeanlainen varustelu nousee arvoon arvaamattomaan. 

Kun sinulla on työsi puolesta autoetu, yrityksesi kirjoitettu tai kirjoittamaton autopolitiikka ohjaa auton valinnassa. Autovalikoimassa on tietyt merkit, mallit tai euromäärät työtehtävän mukaan. Autopolitiikka kertoo, millä rahoituksella autot yritykselle hankitaan. Ensimmäinen vaihe työsuhdeauton hankinnassa onkin usein autopolitiikassa ja työsopimuksessa määriteltyjen reunaehtojen tarkistaminen: millainen autoetu minulla on ja millaisen auton voin sen puitteissa hankkia.

Yksityisen auton hankinnassa pätee osaksi samat kriteerit kuin työsuhdeautollakin. Koska autopolitiikkaa ei ole, korostuvat oman talouden reunaehdot ja monella myös mieltymykset. Ajamisen mukavuus, mieluinen merkki ja lisävarustelu voivat olla painavia perusteita. Omankin auton hankinnassa kannattaa aina kuunnella asiantuntijaamme, joka antaa mielellään neuvoja ja kysyy tärkeitä kysymyksiä, jotka voivat ratkaista koko auton hankinnan.

Entä vaikein valinta: bensa, diesel, kaasu, hybridi vai täyssähkö? Tässäkin asiassa käyttötarpeesi sanelee valinnan. Kun autonvalinta kuitenkin mietityttää, käänny puoleemme. Meillä on kokemusta ja tietoa, jotka auttavat valintaasi.

Artikkelit:

Apuja autonvalintaasi

Uuden auton valinta on helposti kuin karkkikaupassa asiointi: niin paljon on tarjolla merkkejä, malleja, lisävarusteita, värejä, verhoiluja ja uuden uutta tekniikkaa. Yrityksesi autopolitiikka onneksi luo raameja valinnalle, mutta silti paljon jää sinun päätettäväksesi.

Olemme auttaneet yli 50 vuotta autoilijoita tekemään viisaita autovalintoja ja tarjoamme tämän kokemuksemme auttamaan sinua tärkeässä valinnassasi. Lue artikkelistamme, mihin asioihin sinun on hyvä kiinnittää huomiosi valintaprosessin aikana ja käänny rohkeasti puoleemme, jos mikä tahansa autonvalinnassasi sinua askarruttaa.

Artikkelit

Hyötyajoneuvo on työkalu, jonka pitää toimia   

Autolla on suuri merkitys sitä paljon työkseen käyttävälle työntekijälle tai yrittäjälle. Jos liikut laajalla alueella korjaamassa kodinkoneita tai asentamassa sähköjä, pitää työvälineesi mahtua fiksulla tavalla pakettiautosi takatilaan. Joskus pakettiauto toimii myös työtilana kentällä kuljettaessa. Sama koskee myös sinua, joka ajat pitkiä matkoja ympäri maan ja esittelet yrityksesi uusia tuotteita ja palveluja asiakkaillesi. Sinunkin autossasi on hyvä olla mietityt vakiopaikat tavaroille, joita työssäsi tarvitset.

Tuotantoauton valintaan ja varustelun suunnitteluun sinun kannattaa käyttää paitsi omaa aikaasi myös asiantuntija-apua. Meillä on pitkä kokemus eri alojen ammattilaisten tarpeista ja miten niihin parhaalla tavalla vastataan. Lue alla olevista artikkeleista perusasioita tuotantoauton hankinnasta. Kun kysyttävää tulee, älä emmi ottaa yhteyttä meihin. Autamme mielellämme.

Artikkelit

Näin kesytät verokarhun

Autoedun verokäytäntöjen viidakko voi joskus tuntua vaikealta. Autamme sinua ottamaan asian haltuun. On työsuhdeautosi täyden autoedun maanteiden kiitäjä tai työkaluksi tarkoitettu paku, ota tarkasti selvää, kuinka verottaja autoetuasi kohtelee.

Artikkelit


Asiakaspalvelumme auttaa sinua leasingiin ja työsuhdeautoiluun liittyvissä kysymyksissä:

0207 420 900
asiakaspalvelu@leaseplan.com


 

Millainen työsuhdeauto sinun kannattaa valita?

Miten yrityksen autopolitiikka ohjaa työsuhdeauton valintaa? Millainen auto ja millaisin varustein sinun kannattaisi valita? Pikaoppaamme työsuhdeauton valintaan auttaa pohtimaan oikeita kysymyksiä ennen tärkeää valintaasi. Tilaa opas ja hyödynnä vinkit.