Turvallisesti joululiikenteessä

Päivitetty: 16.12.2019

Joulu on perinteisesti yhdessäolon aikaa. Monille se tarkoittaa myös pitkienkin automatkojen taittamista. Valmistautumalla huolellisesti matkustat läheistesi kanssa turvallisemmin joululiikenteessä.


Talvella ajo-olosuhteet muuttuvat haasteellisemmaksi, mikä tarkoittaa pidempiä jarrutusmatkoja, pimeämpiä päiviä sekä liukkaita ja jäisiä teitä. Tämä asettaa vaatimuksensa niin ajamiselle kuin ajoneuvolle. Listasimme sinulle muutamia vinkkejä, joilla joululiikenne sujuu turvallisemmin:

 1. Suunnittele reitti ja tauot
  Suunnittele koko päivän kestävä automatka sekä reitin että taukopaikkojen osalta niin, että huomioit perheen tarpeet. Ennakoi taukopaikat niin, ettei niitä tarvitse etsiä älypuhelimella kesken matkan.

 2. Tarkista ajoneuvosi
  Varmista, että valot, jarrut sekä renkaat ovat hyvässä kunnossa. Selvitä myös pyyhkimien sulkien kunto ja lisää pakkasenkestävää tuulilasinpesunestettä.

 3. Varusta auto
  Ota mukaan tärkeät talvisen automatkan varusteet, kuten taskulamppu, huomioliivit, lumilapio, renkaan paikkaussetti tai vararengas sekä ensiapupakkaus.

 4. Pakkaa järkevästi
  Aseta raskaat ja terävät esineet pohjalle. Pakkaa sukset, sauvat ja pitkulaiset esineet mahdollisuuksien mukaan suksiboksiin, ei auton sisälle. Laita tavaratilan päällimmäiseksi lämpimät talvivaatteet kaikille matkustajille, sekä muista asettaa lumiharja ja jääraappa helposti löydettävään paikkaan.

  Älä pakkaa matkustajien jalkatiloihin mitään. Ajajan takana istuvan henkilön jalkatiloissa oleva juomapullo voi pahimmillaan vieriä kuskin polkimien taakse ja aiheuttaa vaaratilanteen.

 5. Varo alhaalla olevaa aurinkoa
  Talvi on aika, jolloin aurinko on alhaisimmillaan. Pidä tuulilasi sisältä puhtaana, käytä aurinkolaseja tarvittaessa ja hidasta, jos näkyvyys on heikko.

 6. Tiepalvelun numero
  Tallenna LeasePlanin tiepalvelunumero +358 207 420 899 kännykkään. Numero päivystää 24/7.

Turvallisia ajokilometrejä ja hyvää joulua,

toivottaa LeasePlan


Asiakaspalvelumme auttaa sinua leasingiin ja työsuhdeautoiluun liittyvissä kysymyksissä:

0207 420 900
asiakaspalvelu@leaseplan.com


 

Millainen työsuhdeauto sinun kannattaa valita?

Miten yrityksen autopolitiikka ohjaa työsuhdeauton valintaa? Millainen auto ja millaisin varustein sinun kannattaisi valita? Pikaoppaamme työsuhdeauton valintaan auttaa pohtimaan oikeita kysymyksiä ennen tärkeää valintaasi. Tilaa opas ja hyödynnä vinkit.