Autoilija – uusi liikennemerkki kertoo väistämisvelvollisuudesta

Päivitetty: 19.03.2020

Muutokset tieliikennelakiin muuttavat pyöräilijän ja autoilijan väistämissääntöjä risteyksissä. Kesäkuun alussa voimaan tuleva uusi tieliikennelaki säilyy valtaosin ennallaan – merkittäviä muutoksia on kaksi.

Uuden tieliikennelain astuessa voimaan 1.6.2020 pyörätien jatke saa uuden merkitsemistavan ja risteävälle liikenteelle tulee kokonaan uusi liikennemerkki. Liikennemerkki kertoo ajoneuvoliikenteen väistämisvelvollisuudesta pyöräilijöitä kohtaan.

Liikenneturva kertoo väistämissääntöjen säilyvän pääosin ennallaan. Uudistuksen tarkoituksena on selkeyttää pyörätien jatkeen väistämissääntöjä. Nykyisellään pyörätien jatke ei kerro, kenen on väistettävä, mutta uusi merkitsemistapa ja liikennemerkki osoittavat ajoneuvoliikenteen väistämisvelvollisuuden pyöräilijöitä kohtaan.

Jatkossa pyörätien jatkeen tiemerkintää käytetään vain, jos risteävälle suunnalle on liikennemerkillä osoitettu väistämisvelvollisuus pyöräilijöitä kohtaan. Eli pyörätien jatkeen merkinnästä voi päätellä, että autoilijan on väistettävä tietä ylittävää pyöräilijää, Liikenneturvasta kerrotaan.

Muutoksille on annettu kahden vuoden siirtymäaika, jonka aikana pyörätien jatkeen merkinnät tulevat lisääntymään, vaikka väistämisvelvollisuutta osoittavaa liikennemerkkiä ei olisikaan autoilijoille asetettu. Liikenneturva kehottaa varovaisuuteen ja ennakoivaan ajotapaan risteyksissä.

Lue lisää Liikenneturva

Kuvassa uusi liikennemerkki, joka astuu voimaan 1.6.2020.

Asiakaspalvelumme auttaa sinua leasingiin ja työsuhdeautoiluun liittyvissä kysymyksissä:

0207 420 900
asiakaspalvelu@leaseplan.com


 

Millainen työsuhdeauto sinun kannattaa valita?

Miten yrityksen autopolitiikka ohjaa työsuhdeauton valintaa? Millainen auto ja millaisin varustein sinun kannattaisi valita? Pikaoppaamme työsuhdeauton valintaan auttaa pohtimaan oikeita kysymyksiä ennen tärkeää valintaasi. Tilaa opas ja hyödynnä vinkit.